רשלנות באבחון דלקת בתוספתן: מה עושים כשזה קורה בבית חולים בחו"ל?

אם תעצרו באופן אקראי כל אדם ברחוב ותשאלו אותו אם הוא מכיר אדם שעבר ניתוח להסרת התוספתן בעקבות דלקת, כנראה שהוא יידע לומר לכם לפחות שלושה שמות שונים, וכנראה שגם אתם, אלו הקוראים את השורות האלו כרגע מכירים יותר מאדם אחד שעבר הזה. מדובר ככל הנראה באחד מהמצבים הרפואיים הנפוצים ביותר בעולם, ואם מגלים אותו בזמן (מה שקורה בדרך כלל), הטיפול הוא פשוט ומהיר ואפילו לא מצריך זמן החלמה ארוך במיוחד. יחד עם זאת, במקרים בהם עולים על הבעיה מאוחר מדי, מה שקורה לא אחת בעקבות רשלנות רפואית בשלב האבחון, הדבר עלול לגרום לסיבוכים לא קלים שעשויים לסכן את המטופלים ועשויים להסתיים אפילו במוות במקרים הקיצוניים. כשזה קורה בארץ, הרבה יותר פשוט להימנע מלכתחילה מהמצבים האלה, וגם כזה קורה הרבה יותר קל לנהל את זה ולהגיע למומחים מתאימים לצד פנייה לגורמים משפטיים מתאימים. לעומת זאת, כאשר זה קורה בזמן חופשה בחו"ל, נדמה כי הטיפול הוא מורכב הרבה יותר, ובגלל שזה משהו שיכול לקרות לכל אחד חשוב לדעת מה לעשות במצב הזה. הנה כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון לקראת הטיול הקרוב שלכם.

מה זה דלקת תוספתן?

לפני שנתחיל כמה מילים על התוספתן ועל מצב של דלקת. התוספתן זה איבר פנימי בגוף באורך של כעשרה סנטימטרים שכיום לא ברור בדיוק מה תפקידו ומשערים שהיה לא תפקיד בעבר וכיום כבר אין לו שימוש של ממש. יחד עם זאת זה איבר שגם עשוי להיות מסוכן, מפני שנוטים להצטבר בו חיידקים ושאריות מזון של צואה, מה שעלול לגרום לדלקת ולהיווצרות מוגלה שגם יכולה להיגמר בפיצוץ אם לא מטופלת בזמן וזה כבר עניין מסכן חיים. הדלקת תבוא לידי ביטוי בשלבים הראשונים בכאבים חזקים בבטן, מה שמביא רופאים רבים לאבחנות שגויות, עד לנקודה בה זה כבר עלול להיות מסוכן. אז מה לעשות אם לא מאבחנים דלקת בתוספתן כשאתם מגיעים לבית חולים בחו"ל? הנה מה שחשוב לדעת.

קודם כל – טיפול רפואי ראוי

מן הסתם, הדלקת בתוספתן תתגלה במוקדם או במאוחר, כאשר השאיפה היא תמיד לעלות על זה בזמן. אם הגעתם לבית החולים כאשר הכאבים הם עדיין נסבלים ולאחר סדרת בדיקות לא אובחנתם עם דלקת התוספתן, אתם תגיעו בהקדם לרופא שוב כי הכאבים יהפכו תוך זמן קצר לבלתי נסבלים. לכן, אתם צריכים להיות עם היד על הדופק כל הזמן ואם אין הקלה חשוב לגשת בהקדם לרופא שיטפל בכם. אנו מפצירים בכם לדאוג לביטוח נסיעות מקיף שכולל טיפולים בבתי החולים וכן התייעצות עם רופאים מומחים. לאחר שקיבלתם טיפול הולם, ניתן להתקדם ולהמשיך בצעדים נוספים.

רשלנות באבחון דלקת בתוספתן: מה עושים כשזה קורה בבית חולים בחו"ל?

שקלו הגשת תביעה

שימו לב שאתם לא חייבים לסבול מנזק קבוע או ארוך טווח, ומספיק שהאבחון השגוי האריך לכם את זמן ההחלמה וגרם לכם לסבל רב, על מנת שתוכלו להגיש תביעה של רשלנות רפואית בגין אבחון שגוי.

כשמדובר על בתי חולים בארץ, אנו ממליצים להיעזר באנשי מקצוע מהתחום שיכולים לסייע לכם בהליך התביעה, ועל אחת כמה וכמה כשמדברים על הגשת תביעה נגד בית חולים בחו"ל. זכרו כי מדובר בהליך סבוך וכאשר מדובר על גורמים בחו"ל יש להתנהל מול גופים זרים ולתרגם מסמכים רבים. אנו ממליצים לשמור כל תיעוד מהטיפול בבית החולים ואם אפשר אפילו לצלם את התהליך – זו זכותכם המלאה. אם עברו מעל לשלוש שנים מרגע המקרה עליו אתם רוצים לתבוע ועד לרגע התביעה בפועל, יכול להיות שיחול עליו חוק השתיינות. יש מקרים בהם ניתן להגיש הארכה למועד הגשת התביעה ועל כן אנחנו ממליצים לכם להתייעץ עם עורך דין שבקיא בתחום תביעות הביטוח ושיבדוק את המקרה ובמידת הצורך ינהל את העניין מול חברת הביטוח.

רק בריאות!

שאלות בנושא רשלנות באבחון דלקת בתוספתן: מה עושים כשזה קורה בבית חולים בחו"ל?

רשלנות באבחון דלקת בתוספתן: מה עושים כשזה קורה בבית חולים בחו"ל?

למידע נוסף על רשלנות באבחון דלקת בתוספתן: מה עושים כשזה קורה בבית חולים בחו"ל?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות
גלילה לראש העמוד