ביטוח בריאות בארצות הברית: המדריך המלא

בין אם אוהבים להציץ על הדשא של השכן, בין אם חושבים על מגורים בארה"ב, ובין אם הנושא פשוט מרתק ומבינים שיש לו משמעות עקיפה גם על ביטוח הבריאות בארץ, ניגש לבחון מה קורה כיום מבחינת ביטוח בריאות בארה"ב. לאחרונה ניתן לשמוע לא מעט על ביטוח הבריאות האמריקאי, בין אם בשל הקורונה ששמה את מצב הבריאות על סדר היום ובין אם בשל חילופי השלטונות שממש לאחרונה התרעננו מחדש. במה אם כן מדובר ומה לנו בארץ יש ללמוד מכך? ניגש להסביר:

נקודת מוצא – ביטוח בריאות לכל כיס

אם נחזור לנקודת ההתחלה, נמצא שהעניין החל להתפתח בממשל אובמה. אובמה החליט להטיב את תחום ביטוח הבריאות, במיוחד כי בניגוד לארץ שם לא נוקטים בגישת מדינת רווחה. אובמה פעל והצליח לבסס מגוון תקנות שנוגעות לביטוחי בריאות שמבטיחים מחירים נמוכים, כך שכולם יוכלו ליהנות ולהבטיח בריאות תקינה. השנים חלפו ודי מהר טראמפ עלה לשלטון, ומסיבה ששמורה רק לו החליט לבטל זאת, או לכל הפחות לטשטש את ההישגים. עם זאת, הישגים מסוימים כן נשארו ועד היום נחשבים משמעותיים.

4 עובדות חשובות

אם גם לכם יצא לקרוא על אבנר הייזלר בדה מרקר, נראה שגם אתם התרשמתם שמדובר באיש מקצוע שמקפיד לראות את התמונה השלמה, ועל כן במקרה זה הייזלר מבקש להבהיר 4 דגשים חשובים:

  • חוק הבריאות בארה"ב מחייב לשלם דמי ביטוח לאומי, וביטוח לאומי מבטיח ביטוח בריאות.
  • עובד אמריקאי שכפוף למעסיק אמריקאי מחויב להפריש אחוז מסוים מהמשכורת לביטוח לאומי, כאשר 50% נוספים מפריש המעסיק.
  • עובד אמריקאי שאינו כפוף למעסיק אמריקאי אינו מחויב להפריש דמי ביטוח לאומי, ומי שבוחר לממש זאת אינו זכאי לביטוח בריאות.
  • עסקים קטנים מחויבים לשלם דמי ביטוח לאומי, גם אם העסק אינו מצוי בארה"ב.

ביטוח בריאות בארצות הברית: המדריך המלא

תשלום מס כפול

לא מעט תושבי ארה"ב גרים ועובדים כעצמאיים כאן בארץ ישראל. במקרה זה מתעוררים לא מעט סימני שאלה, ועל כן ממש כפי שמבהיר אבנר הייזלר בראיון בדה מרקר, לעיתים בעולם העסקים יש לדעת היכן מוותרים, ובמקרה זה נדרשים לדעת שנאלצים לשלם פעמיים מיסים: בארץ ובארה"ב. אומנם נכון שנחתמה אמנת מס בין ארה"ב למדינת ישראל, אך בכול הנוגע לביטוח לאומי וביטוח בריאות מדובר בשני סעיפים שהוחרגו, ועל כן אין מנוס מתשלום כפול.

לשלם גם אם לא חייבים

מצד אחד אנשים לא ממהרים לשלם היכן שהם אינם חייבים, אך מצד שני אנשי עסקים שמקפידים לבחון לעומק כל סעיף שנוגע להוצאה והכנסה, מבינים די מהר שדווקא במקרה זה אין למהר לשלול תשלום דמי ביטוח לארה"ב. כאמור אזרחים אמריקאים שבחרו לעבוד כאן בארץ בחברה ישראלית אינם מחויבים לשלם דמי ביטוח לאומי לארה"ב, אך המציאות מראה שרבים מבינים שצעד זה בהחלט כדאי, משיקולים כאלו ואחרים. עם זאת, מי שבוחר בכך מבין שלמרות שביקש ללכת על בטוח, הוא רק מסתבך, וכל מי שניסה לתמרן בין מיסים שמיועדים לשתי מדינות, די מהר מגלה שאין זה פשוט. מה אם כן עושים? הצעד הבטוח ביותר הוא לקבל עזרה מקצועית מטעמו של רואה חשבון שמתמחה בתחום.

טיפ לדרך

לבסוף נציין שגם אם אין לכם שום קשר לארה"ב, כן שווה לשקול לעשות ביטוח רפואי בינלאומי באופן פרטי, וזאת כי גם אם בארץ רק נותר לומר תודה על חוק ביטוח בריאות ממלכתי, הרי שלעיתים הוא אינו מספק. מהי אם כן המסקנה? כל אחד צריך לשקול מה נחוץ ומה רצוי וכמובן להכיר אלו אופציות קיימות, ופה יועץ בתחום ביטוחי בריאות עשוי לסייע באופן משמעותי.

שאלות בנושא ביטוח בריאות בארצות הברית: המדריך המלא

ביטוח בריאות בארצות הברית: המדריך המלא

למידע נוסף על ביטוח בריאות בארצות הברית: המדריך המלא

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות
גלילה לראש העמוד