מדריך מקיף על ויזה להודו

המדריך המקיף לויזה להודו

קצת רקע על הודו

בהודו יש את האוכלוסייה השנייה בגודלה בעולם, עם מעל 1.2 מיליארד בני אדם

הודו היא המדינה השביעית בגודלה בעולם לפי השטח הכולל.  הודו שייכת ליבשת אסיה, היא גובלת במדינות בנגלדש, בהוטן, בורמה, סין, נפאל ופקיסטן.

בהודו יש שפות רבות ושפות שונות. אלה העיקריים הם הינדית, בנגאלית, Telugu, Marathi, טמילית, אורדו.

עיר הבירה שלה היא ניו דלהי, בעוד העיר המאוכלסת ביותר היא מומבאי. ערים מרכזיות אחרות כוללות את קולקטה, צ'נאי ובנגלור.
בגלל המיקום של הודו, היא חווה תקופות של גשם כבד בשם מונסון.  הטאג' מהאל ( אטרקציה תיירותית פופולארית) ממוקם באזור אגרה.

המטבע בהודו הוא רופי rupee.

מזג האוויר בהודו שונה בהרבה מאזור לאזור בהודו והוא גורם חשוב בקביעת מתי לנסוע. בדרך כלל, הזמן הטוב ביותר לבקר בהודו הוא בחודשים אוקטובר עד אפריל, בשל האקלים המתון הכולל. עונת המונסון נמשכת מסוף מאי עד ספטמבר.

מה זה ויזה להודו?

אַשְׁרָה, או וִיזָה היא מסמך דיפלומטי המאפשר כניסה של אזרח ממדינה אחת לתוך תחומה של הודו.

מי צריך אותה?

כל הזרים הנכנסים להודו נדרשים להחזיק במסמכי נסיעה בינלאומיים תקפים בצורת דרכון לאומי עם אשרה (ויזה) תקפה המתקבלת מהשגרירות ההודית.

כל המבקרים הזרים בהודו צריכים להוציא ויזה להודו, ללא קשר לארץ המוצא, מטרת הביקור, או משך שהייה.

 

india7

מהם סוגי הויזות להודו

סוגי הויזות האפשרויות להודו הן ויזה דרך השגרירות (או סוכנות שעובדת עם השגרירות) או ויזה אלקטרונית

ויזה אלקטרונית

תיירים המעוניינים לנסוע להודו אך ורק למטרות אישיות (ולא עסקים), אשר מתכננים להישאר לא יותר מ 60 ימים, יכולים בקלות לבקש ויזה אלקטרונית באינטרנט.

הבקשה לאשרת ויזה הודית דורשת מהמבקרים להעלות תמונה וסריקת דרכון, ולשלם את דמי הבקשה. אם הויזה מאושרת, מבקש הויזה יקבל את הויזה במייל שלו. יש להדפיס אותה ולהציג אותה עם ההגעה לשדה התעופה. הנפקת ויזה אלקטרונית לוקחת לפחות שלושה ימי עבודה, ולכן יש צורך לבקש את הויזה לא פחות מחימישה ימי עסקים לפני הגעתו להודו. כשמגיעים להודו גם צריך להיות כרטיס לחזור, או כרטיס ליעד הבא בטווח של ה60 יום. אפשר להוציא את הויזה מכל ארץ שתהיו בה ולא חייבים להיות בישראל.

ויזה שמונפקת בדרכון

בישראל אפשר להוציא את הויזה דרך חברת ש.מ אשרות.

במידה ואתם נמצאים בחו"ל ולא בארץ תצטרכו לגשת לשגרירות באותה מדינה. יש מדינות כמו ויאטנם שיכול להיות שיאשרו לכם ויזה רק לשלושה חודשים. בכל מקרה לפני שתלכו לשגרירות באותה מדינה יש לחפש באינטרנט מה הסכום שהם מבקשים ומה התהליך דרכם. בויאטנם למשל אי אפשר להוציא ויזה בכל עיר אלא רק בהאנוי ויש לקבוע פגישה מראש דרך אתר האינטרנט שלהם.

תהליך הוצאת הויזה

תהליך הוצאת ויזה אלקטרונית

תהליך פשוט ומהיר. אפשר להוציא אותה מכל ארץ שבה נמצאים.

צריך למלא את הטופס באינטרנט, לצרף צילום של דרכון ותמונת פספורט, לשלם באתר ואחרי 3-5 מקבלים את הויזה למייל. יש להדפיס את הויזה ולקחת אותה איתכם להודו.

תהליך הוצאת ויזה מהשגרירות

בארץ צריך ללכת לאתר של ש.מ אשרות.  צריך למלא את הטפסים המקוונים באתר שלהם ולהדפיס אותם. עם המסמכים המודפסים צריך לגשת לאחד הסניפים של החברה , תל אביב, ירושלים או חיפה. בנוסף למסמכים המודפסים צריך להביא 2 תמונות פספורט, דרכון עם תוקף של שנה לפחות, אם הדרכון הונפק ב2018 צריך להביא גם את הדרכון הישן, אם יש דרכון זר צריך להביא גם אותו. צריך להביא 425 ש"ח במזומן ואפשר לבקש ויזה להודו לשנה עם ריבוי כניסות (המחיר זהה גם לויזה לפחות זמן). התהליך לוקח 7 ימי עסקים של הקונסוליה (לא כולל שישי, שבת וראשון).

בחו"ל התהליך יכול להיות קצת שונה (אולי צריך לקבוע פגישה מראש כמו בהאנוי) וגם המחיר שונה. צריך לבדוק באתר של השגרירות לפי הארץ בה אתם נמצאים

נגישות
גלילה לראש העמוד