פתיחת עסק בארה"ב: המדריך למתחילים

פתיחת עסק בארה"ב

מכירים את זה שקמתם בבוקר והחלטתם להיות מיליונר אמריקאי? אולי לפתוח פלאפל קטן בניו יורק? אולי לנסות את הרעיון שלכם לסטארט אפ, היישר בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות? רובנו לא חושבים בצורה כזו, אבל יש אנשים שבהחלט כן. במקרה בו נדבקים בחיידק היזמות האמריקאי, על החולמים להפשיל שרוולים ולהתחיל מהצעדים הראשונים ההכרחיים, של פתיחת עסק בארה"ב. במה זה כרוך ואיך עושים זאת?

תקשורת

ניהול עסק במדינה מרוחקת, מחייב פתרונות לתקשורת יעילה, עבורפגישות עבודה עם עובדים או לקוחות. גם אם אתה ורוב צוותך תהיו בארה"ב, עדיין סביר מאוד שתידרש תקשורת רבה מול הארץ. אחת הדרכים היעילות להשיג זאת, היא שימוש בשיחות ועידה. לשירות שיחות ועידה דוגמת השירות של וויסנטר למשל, אין תלות במיקום המשתתפים בשיחה.

ויזת E2

מבין סוגי הוויזה הרבים בארה"ב, זה הוא סוג הוויזה המרכזי שרלבנטי לפתיחת עסק.  ויזה זו, ניתנת לכל משפחת המבקש, לתקופה של שנתיים עד חמש שנים. בכדי לקבל אותה, נדרשת עמידה בתנאים רבים. בין הבולטים בתנאים אלה, נמצאת היכולת להוכיח איתנות כספית בהשקעה העתידית בעסק החדש, באמצעות תכנית עסקית והצהרת הון. אגב, הלוואות לא נחשבות כמקור מימון טוב מהיבט זה, אלא להיפך. הרשויות רוצות לראות, שהעסק יוכל לעמוד על הרגליים ושיש לו סיכויים טובים שלא לקרוס, כפי שקורה לעסקים רבים. הוויזה גם מאפשרת הבאה של בעלי מקצוע שונים שדרושים לעסק החדש, כל עוד מראים שיש להם כישורים מיוחדים, שדורשים את הבאתם, במקום שכירת עובד מקומי. 

פתיחת חברה בארה"ב

כמו בארץ, עסק צריך להיות מוגדר כחברה או שבעליו יהיה מוגדר אצל הרשויות כ"עוסק". לרוב, בפתיחת עסקים על ידי ישראלים בארה"ב, זו תהיה בחירה בפתיחת חברה מסוג LLC (Limited Liability Company) – סוג חברה שמקביל לבע"מ (בערבון מוגבל) לחברות ישראליות. באופן דומה, המשמעות החוקית לכך, היא אחריות מוגבלת של בעלי החברה. בנוסף, כפי שבארץ חברה מזוהה על ידי מספר ח.פ.., כך גם בארה"ב יהיה צורך לקבל מהרשויות "מספר EIN" שייצג את החברה.

מיסים

כפי שאמר המדינאי האמריקאי בנג'מין פרנקלין, לא קיים דבר ודאי בעולם הזה, חוץ ממוות ומיסים. ואכן, גם בארצו ארה"ב תצטרכו כמובן לשלם מיסים. לשם כך, ראשית, יש לקבל מרשויות המס מספר Tax ID. בהמשך, תהיה התנהלות שוטפת מול הרשויות, כולל תשלום מיסים ודיווח שנתי לרשויות המס. כמו כן, יידרש חשבון בנק בארה"ב וכמובן הגשת מגוון טפסים, לוויזה ועוד. פרטי התהליך, עשויים להיות שונים, בין המדינות השונות של ארה"ב.

לסיכום

אין ספק כי פתיחת עסק איננה דבר פשוט, בוודאי לא במדינה אחרת, אבל הדבר בהחלט אפשרי. בכל מקרה, אם רוח היזמות מפעמת בכם, פתיחת העסק היא בוודאי לא מה שיעצור אתכם. שיהיה בהצלחה!

קראו גם את הכתבה שלנו על: ויזת עסקים לארה"ב

שאלות בנושא פתיחת עסק בארה"ב: המדריך למתחילים

פתיחת עסק בארה"ב

למידע נוסף על פתיחת עסק בארה"ב: המדריך למתחילים

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות
גלילה לראש העמוד