ויזת עבודה לארה"ב
ויזת עבודה לארה"ב...לעבוד באופן חוקי !!
העבודות המוצעות בארה"ב הם עבודות מפתוות אשר מובילות לכך שישראלים רבים מבקשים להוציא ויזת עבודה לארה"ב על מנת לעבוד באלת העבודות המוצעות בה באופן חוקי ובטוח.
מצב שני, ישנם לא מעט אנשים אשר בוחרים לעבוד בארה"ב ללא ויזת עבוד לארה"ב , דבר אשר עלול להוביל בסופו של דבר לנקיטת מהלכים חמורים בניהם קנסות גבוהות, מעצרים ואף איסור כניסה לגבולות המדינה.

על כן, על אלו מכם המבקשים לעבוד בארה"ב באופן חוקי יש להגיש בקשה לויזת עבודה בארה"ב, כאשר רק לאחר אישור הויזה ע"י שגרירות ארה"ב תינתן האפשרות לנסוע ולעבוד ללא כל פחד וחשש. ( חשוב להבהיר כי שגרירות ארה"ב שומרת לעצמה את הזכות והיכולת למנוע ממועמדים קבלת ויזה עבודה לארה"ב.

למי מיועדת ויזת עבודה ארה"ב ?

ישנם מספר סוגי ויזת עבודה בארה"ב, כאשר לכל סוג ויזה קריטריונים ותנאים שונים והאישור לויזת עבודה ארה"ב ינתן אך ורק אם המועמד עומד בקריטריונים המתאימים ואף באישורו של המעסיק בארה"ב.
סוגי אשרת עבודה בארה"ב כוללים בין היתר:

- ויזת עבודה ארה"ב מסוג (P) מיועדת בעבור ספורטאים, אמנים, בדרנים ועוד.
- ויזה עבודה מסוג (H) המיועדת בעבור עובדים זמניים ללא כל כוונת הגירה לארה"ב כגון: אנשי היי טק, עובדי ניהול, יזמים, אנשי רפואה ועוד.
- ויזת עבודה לארה"ב מסוג (L) המתאימה לעובדים בחברות בינלאומיות.
- ויזה מסוג O, R, Q ועוד.

מהם השלבים הדרושים לשם בקשת ויזת עבודה לארה"ב ?


טרם תחילת תהליך הבקשה לויזת עבודה בארה"ב ישנו צורך בקבלת אישור ממשרד ההגירה בארה"ב (USCIS)
לאחר שהאישור נמצא ברשותכם הנכם יכולים להתחיל בתהליך בקשת אשרת עבודה בארה"ב הכולל: 

1. טופס בקשה לויזת עבודה בארה"ב בהתאם לסוג הויזה הדרושה.
2. לאחר מילוי טופס בקשה לויזת עבודה ארה"ב תדרשו לשלם אגרת תשלום לויזה העומד על סכום של 190$.
3. לאחר שתבצעו את שני השלבים שצוינו לעיל ובידכם אישור על מילוי טופס הבקשה ואישור תשלום אגרת ויזה תוכלו לקבוע תור לראיון בשגרירות ארה"ב בישראל.
4. בזמן הראיון אשר יתבצע ע"י נציג מהקונסול תשאלו מספר שאלות הנוגעות למטרת ביקורכם, מקום עבודתכם הנוכחי ומקום העבודה בו תעבדו בארה"ב ועוד שאלות כאלה ואחרות.

בנוסף לכך, ביום הראיון עליכם להיות מצוידים במסמכים ובאישורים המתאימים והנכונים, שכן הגעה לראיון ללא האישורים הרלוונטיים עלול להוביל לכך שבקשתכם לויזת עבודה ארה"ב תדחה ותאלצו להגיש בקשה חדשה במועד אחר. המסמכים כוללים :
- טופס בקשה ממולא באופן ברור קפדני ומלא + אישור
- דרכון ישראלי בתוקף
- תמונת פספורט עדכנית העונה לדרישות ולתנאי השגרירות
- אישור תשלום ויזת עבודה לארה"ב ע"ס 190$
- אישור טופס I-29 
- מסמכים ואישורים המעידים על זיקתכם לישראל כגון: עבודה, משפחה, דירת מגורים, לימודים ועוד.

בסוף הראיון תתקבל החלטה מידי נציג הקונסול בנוגע לאישור בקשת ויזה לארה"ב (עבודה).
במידה ונעניתם בחיוב, תדרשו להשאיר את הדרכון במשרדי השגרירות, אשר ישלח אליכם בצירוף ויזת עבודה לארה"ב.
במידה ונענם בשלילה מסיבה כלשהי תאלצו לנסות את מזלכם בשנים במועד מאוחר יותר.

חשוב לציין, שבני משפחה (בת/בן זוג וילדים מתחת לגיל 21) המעוניינים להצטרף למועמד, עליו להגיש בעבורם בקשה לויזה (H-4).